Over bergen en door dalen

Rudy Post
geboren op 28 januari 1949
Diepenheim Hof van Twente
Ja, ik ben dus eigenlijk een 'Tukker'
Het is mijn ervaring dat het levenspad inderdaad over bergen en door dalen gaat. Waarom dat zo is?
Stel je voor dat het altijd over dezelfde rechte weg zou gaan, dat lijkt me behoorlijk te gaan vervelen.
Al zeg ik er meteen bij dat het in 'de bergen' ook behoorlijk kan spoken
De foto hiernaast is gemaakt door mijn vrouw, toen we in 2008 in de Dolomieten rondliepen. Op één van onze bergwandelingen werden we op 2500 meter overvallen door een onweersbui met stortregen. Bliksem en donderslag kwamen praktisch gelijk. Nat geregend 'tot op het bot'.
Dus ik weet nu ook dat Rudy Post ook zo'n 'domme Hollandse toerist' kan zijn, waarvan je in de krant kunt lezen; 'Nederlands echtpaar in Dolomieten over- vallen door noodweer'. De afloop? Deze keer gelukkig goed.
Voordeel van dit soort ervaringen is dat je eerst wel beter gaat nadenken, voordat je opnieuw zo'n uitdaging aangaat.

Eigenlijk een mooie metafoor. Want datzelfde geldt voor de praktijk van alledag. Ook voor het zakendoen en het leiden van een organisatie of onderneming.
Zakendoen met Elmekanic, betekent zakendoen met Rudy Post. Volgens mijn overtuiging kan dat op lange termijn alleen goed verlopen als er onderling vertrouwen bestaat. Daarom maak ik je graag deelgenoot van mijn persoon en een aantal van mijn overtuigingen. OK, daar gaan we dan!

"Geef me de baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken".
Met deze uitspraak van de Chinese filosoof Confucius, stem ik volledig in.
Maar... wij, in onze (Westerse) samenleving hebben in veel bedrijven een cultuur laten doordringen die meer wegheeft van moderne slavernij. Een groot deel van ons ziet er meer heil in om 'niet meer te hoeven werken' en weer anderen werken letterlijk tot ze er dood bij neervallen.
Vooral de fanatieken onder ons, de carrièremakers, de (kleine) zelfstandigen en sommige managers, camoufleren hun gebrek aan 'levensvreugde' door 'te vluchten in hun werk'.
Totdat we met het verstrijken der jaren voor situatie's komen te staan waarbij onze talenten, sterkten en zwakten, aan de oppervlakte komen. Dan opeens beginnen er in ons brein andere 'klokken te luiden en bellen te rinkelen'. In mijn jonge jaren hoorde ik mijn grootvader eens zeggen:
"aj 't komt te wett'n, buj verslett'n" (Als je het komt te weten, ben je versleten).

Zelf heb ik niet zolang geleden mogen ontdekken dat dat een waarheid is als een koe! Vlak na de geboorte van mijn eerste kleindochter kreeg ik de zogenaamde 'klap met de hamer'. De Amerikanen noemen dat een 'Wake-Up Call'. Waarom kreeg ik die klap?
Omdat ik, toen ik naar haar keek, ineens besefte: Ik ben 32 jaar verder en 32 jaar geleden, zag ik de moeder van dit kind precies zo liggen. Toen was het MIJN c.q. onze baby!... Kort daarna hoorde ik mijn 'innerlijke stem' de vraag stellen:......"Waar zijn al die jaren gebleven en hoeveel tijd daarvan heb ik echt bewust geleefd?".

Daar gaat het namelijk om, bewust te leven. Om te verduidelijken wat ik bedoel, stel ik voor dat je even deze tekst leest; Het leven en bier.pdf. Blijf je daarna interesse houden, lees dan verder.
Deze foto is gemaakt in Amsterdam,
op een terrasje waar we een
kleine 'family happening' hadden.

Op onze website is zoveel mogelijk informatie over ons bedrijf en de producten vermeld. Maar, een bedrijf wordt gevormd door de mensen die daarin gezamenlijk het beleid uitvoeren. Dat beleid is de 'rode draad' waarlangs wij, gezamenlijk met onze relaties, tot ons doel willen komen.
Misschien vraag je nu: "Wat is dat doel dan?". Heel simpel!
Met veel plezier, optimale inzet van iedereen en in totale vrijheid, ons leven in te vullen met werk EN aangename vrije tijd.
Daarbij het maximaal goede resultaat bereiken. Nee... ik bedoel daarmee niet zoveel mogelijk geld te verdienen. Want er is nog nooit een ondernemer geweest, die op zijn grafsteen heeft laten beitelen:
Ik wou dat ik in mijn leven
wat langer
op de zaak was gebleven

Ik heb de baan die bij me past en werk met groot plezier. Moet wel erkennen dat dat plezier er veel eerder had kunnen zijn, als ik beter geleerd had om te leven naar de onderstaande uitspraken.

"Wees niet bezorgd voor de dag van morgen, want elke dag heeft genoeg aan zichzelf.
Dus eet je brood met vreugde en drink met een vrolijk hart je wijn. God ziet het goede wat je doet
allang met welbehagen aan. Draag vrolijke kleren en verzorg jezelf goed. Geniet van het leven
met de vrouw die je bemint. Geniet op alle dagen van het leven dat je van God hebt ontvangen.
Het bestaan is vaak leeg en vluchtig en je zwoegt en zwoegt onder de zon,
dus geniet op elke dag. Het is het loon dat God je heeft gegeven.