Elke beweging onder controle

Topprestaties vragen om een nauwkeurige voorbereiding.
De juiste uitgangspositie kiezen. De benodigde stappen zetten.
En elke beweging volledig onder controle hebben.
Alleen dan kan er op het hoogste niveau ingezet worden.
Op het gebied van aandrijving en positionering is het niet anders.
Elke beweging moet exact plaatsvinden zoals u het wilt.
Anders bent u niet zeker van een optimaal productieproces.

Onze know-how
Zulke prestaties vragen om specialistische kennis. Inzicht in wat er wel en niet mogelijk is en een instelling die sterk op innovatie gericht is. Stuk voor stuk eigenschappen van Elmekanic – en dat is niet toevallig.
Met meer dan 45 jaar ervaring in mechatronica, weten we wat er te koop is en beschikken we over een brede expertise. We kunnen u uitvoerig adviseren en begeleiden.

Alles in huis
Door ons specialisme in aandrijftechniek en positionering, heeft Elmekanic een breed leveringsprogramma opgebouwd. Van tandwielen tot motoren en controllers, in de door u gewenste kwaliteit. Hiervoor hebben we de juiste leveranciers geselecteerd en slagen we er vrijwel altijd in om snel tot een oplossing te komen.

We hebben het in huis.
We vinden het voor u.
Of we ontwerpen en maken het zelf.

Systemen op maat
Afhankelijk van uw specifieke toepassing, modificeren we bestaande componenten en ontwikkelen we complete systemen. Veelal zijn we vanaf de ontwerpfase betrokken bij de engineering van prototypes. Vervolgens produceren we deze voor onze afnemers in series.


Een voorbeeld van een positioneringssysteem is te zien in dit filmfragment van een Isel FB1 CNC machine waarop een doseersysteem (XY Dispens met MCStep 542 besturing) een afdichtingsvloeistof aanbrengt.