Waarom heeft Elmekanic er voor gekozen om ook actief te zijn

in de fotonica markt?

De Fotonica markt bestaat uit:

  • Wetenschappelijk onderzoek bij universiteiten en laboratoria
  • Biomedische-, halfgeleider-, micro-elektronica, en defensie industrie.
  • R&D (Research & Development) 

Precisie motion control maakt een wezenlijk deel uit van de fotonica markt. Omdat lasers en optica moeten worden uitgelijnd. Ook de microscopie maakt gebruik van motion control, voornamelijk van nanometer-precieze positionering bij scanning toepassingen.

Onze core business was al motion control, maar we hebben marktverbreding gerealiseerd met nieuwe leveranciers op het gebied van micro- en nanopositionering. Om een breder pakket te kunnen bieden heeft Elmekanic haar portfolio uitgebreid met producten die gebruikelijk zijn in de wereld van fotonica, zoals:
- Lasersystemen voor wetenschappelijk onderzoek
- Lasersystemen voor industriële toepassingen
- Overige

Elmekanic is al jaren actief op het gebied van materiaalbewerking (met bijv. ISEL CNC freesmachines).
Voor u is het nu dus ook mogelijk om bij Elmekanic voor machines met een laser of laser materiaal-bewerkingsmachines te kiezen.

Meestal wordt het type lasersysteem in het beginstadium van een project gekozen, waarna wij ter completering van het systeem ook andersoortige producten eraan kunnen bijdragen.
Om u op dit gebied optimaal van dienst te kunnen zijn, werkt Elmekanic samen met twee partners die zijn gespecialiseerd zijn in lasers en laserbewerkingen.