Elmekanic

Over Elmekanic

Over ons

Welkom bij Elmekanic

Uw Specialist in Elektromechanische Aandrijf- en Positioneertechniek

Topprestaties vragen om een nauwkeurige voorbereiding, juiste uitgangspositie kiezen en de benodigde stappen zetten. Succesvol opereren in de Elektromechanische Aandrijf- en Positioneringstechniek geldt hetzelfde. Om zeker te zijn van een optimaal productieproces zal iedere beweging zo dienen plaats te vinden zoals het bedoeld is. Het doel van Elmekanic B.V. in Markelo is om, gezamenlijk met onze toeleveranciers, u en uw klanten hierbij van dienst te zijn.

Onze knowhow
Voornoemde prestaties vragen om speciale kennis, inzicht in de (on)mogelijkheden en een innovatieve denkwijze.
U treft deze eigenschappen aan bij ons team. – en dat is niet toevallig.
Met ruime ervaring in Elektrotechniek, Mechatronica en vanuit de dagelijkse praktijk, beschikken we over een brede kennis en expertise.
We adviseren u uitvoerig, begeleiden u bij de aankoop, bieden u de garantie en service die we voor onszelf ook wensen.

Alles in huis
Elmekanic beschikt over een breed leveringsprogramma, van Elektromotoren, Lineaire aandrijvingen, Positioneersystemen, controllers, et cetera.
Hiervoor hebben we de juiste leveranciers geselecteerd en slagen we er vrijwel altijd in om snel tot de door u gewenste oplossing te komen.
Ook kunt u bij Elmekanic terecht voor diverse soorten Isel CNC-bewerkingsmachines, zijnde voor:

  • Frezen
  • Waterstraalsnijden
  • Graveren
  • Pick- & Place
  • Beladingstechniek
  • en diverse andere toepassingen.
 

Een hartelijke, respectvolle en duurzame omgang, binnen ons team, met onze toeleveranciers en met u als (mogelijke) klant, is voor ons van levensbelang.

Over Elmekanic

Een stukje bedrijfshistorie:

Rond 1968 startte Dhr. Paul Bruining met Elmekanic B.V. en in de jaren na de oprichting groeit Elmekanic, gevestigd aan de Eikbosserweg te Hilversum, uit tot een gerespecteerde onderneming in Elektromechanische Aandrijf- en Positioneertechniek.
Met een team van professionals en een veelheid aan projecten wint Elmekanic het vertrouwen van een uitgebreide klantenkring.
Zowel in wetenschap en industrie, machine- en apparatenbouw, is Elmekanic een betrouwbare partner en toeleverancier van componenten en systemen, welke voornamelijk worden vervaardigd in de fabrieken van Duitse toeleveranciers.

Het is eind jaren negentig dat door diverse omstandigheden Elmekanic jammer genoeg in een faillissement verzeild raakt. Enige tijd daarna maken drie aandeelhouders een doorstart onder de naam Elmekanic-Transfer B.V.
Eerst in Hilversum maar al snel verhuist Elmekanic-Transfer B.V. Goorseweg 5 in Markelo en neemt haar intrek in het pand van Transfer B.V. zijnde één van de aandeelhouders. Doormiddel van een wervingsadvertentie komt Rudy Post op 1 mei 2001 als Technical Sales Manager bij Elmekanic-Transfer B.V. in dienst.
Als op 11-11-2001 het Twin Tower drama zich voltrekt en een recessie volgt, beleeft ook Elmekanic-Transfer B.V. moeilijke jaren.

We schrijven 14 juli 2008, ’s middags vier uur.

Een aantal dagen hiervoor gaan doormiddel van een activa/passiva transactie, de activiteiten van Elmekanic-Transfer B.V. naar het door Rudy Post nieuw opgerichte
Elmekanic B.V. Ter ere daarvan is aan de Spelleweg 3 in Markelo, een klein feestje georganiseerd.
De heer Paul Bruining is gearriveerd om ‘het lint door te knippen’. We kunnen constateren dat de fundamenten die Paul Bruining heeft gelegd op ‘vaste grond’ zijn aangebracht en nog steeds intact zijn.

Het huidige Elmekanic team prijst zich gelukkig hierop te mogen voortbouwen.

Elmekanic

Persoonlijk

Over bergen en door dalen

Rudy Post
geboren op 28 januari 1949
Diepenheim Hof van Twente

Ja, ik ben dus eigenlijk een ‘Tukker’

Het is mijn ervaring dat het levenspad inderdaad over bergen en door dalen gaat. Waarom dat zo is?

Stel je voor dat het altijd over dezelfde rechte weg zou gaan, dat lijkt me behoorlijk te gaan vervelen.
Al zeg ik er meteen bij dat het in ‘de bergen’ ook behoorlijk kan spoken De foto hiernaast is gemaakt door mijn vrouw, toen we in 2008 in de Dolomieten rondliepen. Tijdens één van onze bergwandelingen werden we op ca. 2500 meter hoogte overvallen door een onweersbui met stortregen. Bliksem en donderslag kwamen praktisch gelijk. Natgeregend ’tot op het bot’.

Dus ik weet nu ook dat Rudy Post ook zo’n ‘domme Hollandse toerist’ kan zijn, waarvan je in de krant kunt lezen; ‘Nederlands echtpaar in Dolomieten overvallen door noodweer’. De afloop……..? Deze keer gelukkig goed.
Een voordeel van dit soort ervaringen is dat je eerst wel beter gaat nadenken, voordat je opnieuw zo’n uitdaging aangaat.

Mijn grootvader hoorde ik eens zeggen: “Denkt aleer ge doende zijt en doende denk dan nog”.
Eigenlijk een mooie metafoor, want hetzelfde geldt voor de praktijk van alledag dus ook voor het zakendoen met een organisatie of onderneming.
Zakendoen met Elmekanic, betekent zakendoen met ons team. Volgens mij en ons team, kan dat op den duur alleen goed verlopen als er onderling vertrouwen bestaat.
Daarom maak ik je graag deelgenoot van mijn persoon en een aantal van mijn overtuigingen.

OK, daar gaan we dan!

“Geef me de baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken”.
Met deze uitspraak van de Chinese filosoof Confucius, stem ik volledig in.
Maar… wij, in onze (Westerse) samenleving hebben in veel organisaties een cultuur laten doordringen die veel wegheeft van moderne slavernij.
Een groot deel van ons ziet er meer heil in om ‘niet meer te hoeven werken’ en weer anderen werken letterlijk tot ze er dood bij neervallen.

Vooral de fanatieken onder ons, de carrièremakers, de (kleine) zelfstandigen en sommige managers, camoufleren hun gebrek aan ‘levensvreugde’ door ’te vluchten in hun werk’. Totdat we met het verstrijken der jaren voor situaties komen te staan waarbij onze talenten, sterkten en zwakten, aan de oppervlakte komen. Dan opeens beginnen er in ons brein andere ‘klokken te luiden en bellen te rinkelen’. In mijn jonge jaren hoorde ik mijn grootvader eens zeggen:
“aj ’t komt te wett’n, buj verslett’n” (Als je het komt te weten, ben je versleten).

Deze foto is gemaakt in Amsterdam, op een terrasje waar we een kleine 'family happening' hadden.

Zelf heb ik niet zolang geleden mogen ontdekken dat dat een waarheid is als een koe!
Vlak na de geboorte van mijn eerste kleindochter kreeg ik de zogenaamde ‘klap met de hamer’. De Amerikanen noemen dat een ‘Wake-Up Call’. Waarom kreeg ik die klap?
Omdat ik, toen ik naar haar keek, ineens besefte: Ik ben 32 jaar verder en 32 jaar geleden, zag ik de moeder van dit kind precies zo liggen.
Toen was het MIJN c.q. onze baby!…
Kort daarna hoorde ik mijn ‘innerlijke stem’ de vraag stellen:…..”Waar zijn al die jaren gebleven en hoeveel tijd daarvan heb ik echt bewust geleefd?”.

Daar gaat het namelijk om, bewust te leven.
Om te verduidelijken wat ik bedoel, stel ik voor dat je even deze tekst leest; Het leven en bier.pdf.
Blijf je daarna interesse houden, lees dan verder.

Een onderneming wordt gevormd door de mensen die daarin gezamenlijk het beleid uitvoeren. Dat beleid is de ‘rode draad’ waarlangs wij, gezamenlijk met onze relaties, tot ons doel willen komen. Misschien vraag je nu: “Wat is dat doel dan?”.

Het is met plezier, in totale vrijheid en betrokkenheid bij het wel en wee van onze medemens, het aan ons geschonken leven invulling geven. Dit te doen doormiddel van ons dagelijks werk en aangename vrije tijd en zo de beste resultaten te bereiken.
Nee… ik bedoel daarmee niet zoveel mogelijk geld te verdienen. Er is namelijk nog nooit een ondernemer geweest, die op zijn grafsteen heeft laten beitelen:

“Ik wou dat ik in mijn leven wat langer op de zaak was gebleven”

Ik heb de baan die bij me past en werk met veel plezier. Echter erken ik dat dat plezier er veel eerder had kunnen zijn als ik tijdig had geleerd mijn leven in te richten, volgens onderstaand advies:

Wees niet bezorgd voor de dag van morgen, want elke dag heeft genoeg aan zichzelf. Dus eet je brood met vreugde en drink met een vrolijk hart je wijn. God ziet het goede wat je doet allang met welbehagen aan. Draag vrolijke kleren en verzorg jezelf goed. Geniet van het leven met de vrouw die je bemint. Geniet op alle dagen van het leven dat je van God hebt ontvangen. Het bestaan is vaak leeg en vluchtig en je zwoegt en zwoegt onder de zon, dus geniet op elke dag. Het is het loon dat God je heeft gegeven.